Reminiscing the Incident from the Jeep Lava Tour

Out of disaster there comes great opportunity. I always amazed of how creative the people who lives in this town, Yogyakarta. The incident coming from the great Merapi had caused them a great loss in 2010, which was not the first (and will not be the last, I think) eruption from this mountain. As an active volcanic mountain, Merapi erupted in 2006 and 2010 and many times before. The last one had opened job vacancies for hundreds of residents there: opening a jeep lava tour.Read More »

Advertisements

Studying the Jogja Culture from the View of Ullen Sentalu

The best museum in Indonesia. The hashtag I kept seeing everywhere over the internet brought our feet here. I once visited this museum. Yet, my husband hadn’t had the chance until this time. As a Bugis man, I need him to study about the Java culture. I was worried, being afraid that he might not like to stroll around the museum.

Ullen Sentalu is a privately owned museum. The owner, a wealthy businessman, dedicates his concern towards Javanese art and culture and built this museum. When we arrived, this museum was under renovation. It was awesomely designed and carefully done. Artsy everywhere.Read More »

Malioboro Garden Hotel

I rarely reviewed hotel. Having a far trip is a rare occasion for us. We always have other routines to do during the weekend. But now, I’d like to write about one.

If you’re looking for a place to stay in Yogyakarta, there are hundreds of websites that might appoint you to one that suits your needs. Weeks before our trip started, I visited and installed some hotel booking websites such as Traveloka, Airy Rooms, AirBnB, Pegi – Pegi, Mister Aladin, and Agoda. As a super savvy, it is highly crucial for me to find one that is affordable and money-worth. As requested by my husband, I specifically searched for the one that located near Malioboro. Our consideration at that time was to find a hotel that can be reached on foot from and to the Tugu Station. Anyway, after a long comparing from one site to another, I finally used Agoda which offers better price.

Read More »

MAGISNYA JOGJA YANG PENUH KENANGAN

 

Pergi ke Jogja. Siapa yang tidak ingin mengulik kenangan yang berserakan di kota ini. Walaupun kini Jogja tak seramah dulu, harganya meroket menjulang, abang becak bermulut penuh tipu, tetap saja kota ini menebar magnet bagi ribuan pengunjung setiap minggunya. Termasuk kami, di akhir September kemarin.

Berangkat ke kota ini berarti harus menyiapkan itinerary. Maklum, banyak lokasi yang ingin kami tuju dan pijaki. Sebenarnya, setiap tahun kami selalu ke Jogja karena kampung saya terletak di Purworejo yang berjarak 2 jam dengan mobil. Namun tetap saja, lebaran yang padat jadwal membuat kami sulit mengatur jadwal karena harus mengakomodir kebutuhan banyak orang.

Akhirnya, tanggal 16 – 17 September kemarin, kami berhasil memijak Jogja. Hanya berdua. Lengkap dengan itinerary yang sebelumnya saya susun rapi. Kurang lebih 12 tempat kami kunjungi. Hasilnya, puas maksimal.

Berikut adalah itinerary sekaligus kisah singkat dari perjalanan saya dan suami kemarin:

Read More »

[Review] BENGKEL AC MOBIL WIJAYA AC

Berawal dari Grand livina 1.5 XV AT kami yg makin panas aja dr hari ke hari, akhirnya diptuskanlah si libi ini harus dibawa ke service AC. Muter2 nyari, dapetlah review bagus di wijaya ac ini dari kaskus. Gw telp dong.. dan mereka bs pake cc alias ngutang heheh.. dengan hati gembira, hari sabtu 8 des 14 kami pergi ke wijaya ac di kelapa gading. Letaknya sebelum tiberias. Di ruko gtu deket gado gado AA.

Read More »

Inspire Me, WP!

What was the one experience that completely changed your life? What happened? How did it change your life?

Kemalasan saya untuk ngeblog teratasi sudah dengan opsi Inspire Me dr WP. Kalimat diatas merupakan trigger supaya saya bisa nulis apa kek..

One experience which changed my life? Apa ya.. Uhm.. Maybe satu ini would help:

Sudah beberapa bulan ini saya kena penyakit yang hanya ada pada perempuan dan cukup mengganggu mengingat saya sedang berupaya untuk hamil. Penyakit ini bikin kepikiran, stress, dll.. Saya minum norelut sampe habis 1 strip, ga ngefek. Bongkar lemari, pake stok norelut lama, juga ga ngefek sampe saya sendiri males minumnya dan lupa dikarenakan kesibukan yang mendera. Minggu kemarin, habis gajian dgn hati yg berbunga2 dan ditemenin suami, kami mengunjungi klinik dekat rumah untuk minta surat rujukan ke RS. Teringat resep Yusuf Mansyur ttg sedekah, saya memutuskan sedekah ke seorang Ibu yg sedang mencari sampah di depan klinik.. Hmm, entah efek obat karna kebetulan atau apa, yg jelas Allah telah menenangkan hati saya dgn memberi harapan karna penyakit saya agak reda keesokan harinya..
Well, it changed my life karna sejak saat itu, saya memutuskan untuk bersedekah hanya pada yang membutuhkan namun masih bekerja, bukan pada yang menengadahkan tangannya meskipun ia masih sanggup.. Karna Allah benci kelompok yang kedua, dan suka pada kelompok yang pertama.. Saya butuh doa kelompok yang pertama..